Usluga Psihoterapije

Usluge Psihoterapije

Zakaži svojih 50 minuta psihoterapije
u Zagrebu ili online

Cijena seanse: 50 €

Individualna Terapija

Prilagođena terapija za lični rast i emocionalno blagostanje

Bračna i Partnerska Terapija

Rješavanje konflikata i očuvanje ljubavi u vašim odnosima

Terapija za Tinejdžere

Pomoć tinejdžerima u suočavanju s pritiscima i razvoju samopouzdanja

Terapija za Stres i Anksioznost

Učinkovite strategije za upravljanje stresom i vraćanje mira u svoj život

Psihoterapija u Zagrebu i Online
Što je

Transakcijska Analiza

Jedna od temeljnih postavki transakcijske analize kao psihoterapijskog pravca je da ljudi sami odlučuju o svojoj sudbini i te odluke mogu mijenjati.

Svi u djetinjstvu pišemo vlastiti životni scenarij, prema kojemu nesvjesno živimo ostatak života. On se bazira na našim dječjim strategijama i odlukama, koje su nam pomagale da se izborimo s različitim izazovima i teškoćama na koje smo tada nailazili. Međutim, u sadašnjosti nam često te strategije nisu korisne, nego nam stvaraju probleme.

Zastarjele strategije koje koristimo i odluke kojih se čvrsto držimo čitav život nije lako, ali je moguće mijenjati. Najbolje mjesto za osvještavanje svog životnog scenarija te ažuriranje zastarjelih strategija i odluka je psihoterapija.

Više o transakcijskoj analizi pročitaj ovdje.

Ključ uspješne pishoterapije

U psihoterapiji je važno postavljanje cilja, kako bismo znali kada je psihoterapijski proces završio i kako bismo gledali naprijed u cilj, a ne natrag u problem.

Poanta psihoterapije nije da na nju ideš čitav život, već da uz pomoć terapeuta naučiš sam rješavati svoje probleme i tako osnažen koračaš dalje. Međutim, uvijek se može dogoditi da negdje „zapne“ pa se ponovno javiš i to je OK.

Više o tome kako izgleda psihoterapijski proces pročitaj ovdje.

Česta Pitanja

Individualna psihoterapija je proces u kojem klijent želi, uz pomoć psihoterapeuta, postići određenu osobnu promjenu. Temelji se na tehnikama i intervencijama u svrhu promjene osjećaja, mišljenja i ponašanja te na oživljavanje i razvijanje onih potencijala koje klijent odabere. Koristi se u širokom području problema: od rješavanja svakodnevnih problema pa sve do težih psihičkih poremećaja. 

Psihoterapeut se obvezuje čuvati informacije iznesene u psihoterapijskom procesu te neće iznositi identitet klijenta niti sadržaj seansi. Izuzetak su saznanja o ponašanjima koja mogu biti opasna za klijenta ili druge ljude, što uključuje, ali nije ograničeno na, ponašanja (samo)ozljeđivanja, planiranja (samo)ubojstva, zanemarivanja i zlostavljanja drugih osoba i u slučaju sudskog procesa u kojem se od psihoterapeuta traži da svjedoči.

Učestalost seansi prilagođava se potrebama klijenta (od nekoliko puta tjedno do nekoliko puta mjesečno). Preporuka je, posebno u početku kada se izgrađuje psihoterapijski odnos, dolaziti jednom tjedno. Za kvalitetan psihoterapijski proces potrebno je dolaziti najmanje dva puta mjesečno. 

Trajanje psihoterapijskog procesa je individualno, od nekoliko susreta do nekoliko godina terapije. Postoje i slučajevi gdje je klijentima bio dovoljan i samo jedan susret da bi od psihoterapije dobili ono što im je bilo potrebno 😊.

Na prvom susretu se upoznajemo i razgovaramo o tome što želiš dobiti od psihoterapije, odnosno imaš li već neki cilj ili ćemo zajedno doći do njega. Pitat ću te neka osnovna pitanja da stvorim sliku o tebi i dogovorit ćemo neke tehničke detalje vezane za naše susrete. Najčešće već na prvom susretu počinjemo ostvarivati ili istraživati cilj.

Psihoterapija ti može pomoći ako imaš neki problem koji ne znaš samostalno riješiti, trebaš podršku jer prolaziš kroz neke promjene, želiš unaprijediti neke svoje vještine… Klijenti se javljaju iz različitih razloga (npr. stres na poslu, otkaz, prilagodba na novi posao, odnosi s kolegama, razvoj vlastitog posla, razvod, poteškoće u odnosima s drugima, roditeljstvo, anksioznost i depresivno raspoloženje, razvoj komunikacijskih vještina, organizacija i upravljanje vremenom, različite fobije).

Ne postoji pravi psihoterapeut nego onaj koji tebi odgovara i onaj s kojim ćeš stvoriti kvalitetan odnos. Istraživanja su pokazala da najdjelotvorniji i najljekovitiji faktor u psihoterapiji nisu tehnike niti teorijska orijentacija terapeuta nego snaga terapijskog odnosa. Stoga je tvoje pravo da u bilo kojem trenutku psihoterapijskog procesa promijeniš terapeuta. Uobičajeno je da klijenti koji godinama idu na psihoterapiju mijenjaju psihoterapeute sukladno vlastitim potrebama. Važno je znati da je normalno da se psihoterapijski odnos ponekad nađe pod pritiskom i da to nije prvi znak za promjenu, nego za otvorenu komunikaciju i istraživanje zašto je do toga došlo.

Scroll to Top
Skip to content